СИСТЕМИ ЗА КРИТИЧНИ КОМУНИКАЦИИ

СИСТЕМИ ЗА КРИТИЧНИ КОМУНИКАЦИИ

Професионални решения ЗА КРИТИЧНИ КОМУНИКАЦИИ

ТелеГруп си партнира с норвежката компания Zenitel, която е един от световните лидери в областта на създаването на професионални решения за критичнии комуникации. Тези решения са създадени за пазари, които оперират в специфична среда, където сигурността е въпрос на оцеляване и където надеждните комуникационни решения са винаги необходими. Потребителите, които имат най-голяма нужда от такива решения са полицията, армията, пожарните служби, затворите и изправителните институции, съдебните зали, болниците. Системите за критични комуникации са от важна технологична помощ и за пътническите и товарни кораби и промишлените предприятия. В продуктовото портфолио на Zenitel има няколко бранда, от които ние избрахме да работим със Stentofon – гъвкави и надеждни IP, цифрови и аналогови хендсфри домофонни системи, както и с най-популярната марка електронни домофонни системи PRO700 Bi – Way.

 

 

Решения и продукти

AlphaCom XE аудио сървъри 

Най-мощната и гъвкава комуникационна платформа на пазара, която позволява на системата за сигурност да реагира по най-ефективния и бърз начин в критични ситуации.

Stentofon Turbine 

IP и аналогови интерком станции за ползване във фабрики и обществени сгради...

Stentofon Pulse

IP домофонна система с до 16 интерком станции, идеално икономично решение за по-малки приложения. Системата може да бъде разширена и свързана със SIP терминали и шлюзове (gateways) на други производители. Подходяща за приложение в паркинги, бензиностанции, лекарски кабинети, супермаркети...

Настолни станции

IP и аналогови настолни интерком станции с гама от модели с двойни дисплеи...

      

Станции за стена

Подобни на настолните станции, с висококачествен говорител и микрофон, проектирани за монтиране на стена. Тези станции (аналогови и IP)притежава т редица възможности и функции, отговарящи на изискванията за максимална безопасност. Идеални за използване в летища, болници, важни обществени сгради и изправителни институции...

     

Станции, устойчиви на разбиване и взлом

IP и аналогови, изработени от неръждаема стомана, с директна клавиатура, могат да бъдат свързвани към отдалечена IP видеокамера. Наличнаи както в класическа домофонна версия, така и като SIP терминал.

     

Станции за затвори и изправителни институции

Аналогови станции за килии, с един или пет бутона, специално проектирани за тази цел. Съвеременни решения за сигурност с възможност за детекция на викове, нападения или опити за влизане с взлом.

     

Промишлени станции

Вариращи от леки до тежки промишлени главни станции и подстанции, проектирани да функционират в тежки индустриални условия. Големите, устойчиви бутони позволяват лесно боравенен с ръкавици. Имат специален вграден микрофон с автоматична настройка на чувствителността спрямо нивото на шума.

    

PRO 700

Изцяло електронна интерком система за директен разговор или бърза вътрешна хендсфри комуникация с до 40 човека. Всички елементи на системата са взаимносвързани (без централно устройство) , което ви позволява да свържете всяка от станциите с друга станция или подстанция в системата.

     

Комуникационна система за сигурност за гишета (Bi-Way)

Решава проблема за комуникация на хората от двете страни на обезопасителното стъкло на гишето. Дуплекс контролерът насочва потока на речта, като по този начин осигурява двупосочна комуникация в естествена среда, с различни нива на шум, без да се налага натискане на бутони.

 

Макар системите Stentofon да намират своето място във всички пазарни сегменти, най-често срещаните приложения са:

 • Летища
  Комуникация на посетители и пътници, летищна оперативна комуникация, системи за сгурност на летищата...
 • Паркинги и гаражи
  Комуникация на паркинга в случай, че потребителят остане блокиран на входа/изхода поради проблеми с разплащателния терминал. Възможна интеграция с камери за видеонаблюдение.
 • Болници и други здравни институции
  Благодарение на специалните станции, устойчиви на химически дезинфектанти, продуктите са особено подходящи за употреба в здравни заведения – болнични стаи и операционни зали, гишета, чакални, в отделенията или в коридорите...Могат да бъдат инсталирани на места, в които сигурността и безопасността са от особено значение (зони с ограничен достъп, мазета, автомобилни паркинги...)
 • Затвори и изправителни институции
  За комуникация със затворниците посредством специално проектирани станции, осигуряващи допълнителна защита с вградени аларми за идентифициране на викове. Възможност за интеграция с камери за видеонаблюдение, различни аларми и Motorola Tetra станции.
 • Промишлени предприятия
  За ползване в тежки индустриални условия, Stentofon предлага набор от станции и гарантира най-ефективната комуникационна система за всеки тип промишлено предприятие. Тези станции са подходящи както за предприятия и фабрики, така и за места за евакуация.

    

 

  • Cambium Networks
  • Arris
  • polycom
  • motorola
  • cisco
  • Mitel
  • microsoft
  • ibm
  • check point
  • Blue Coat
  • nice
  • Noja Power
  • r and m