На конференцията Infotech 2012 ТелеГруп представи Cloud Security решения

понеделник, 11. 06. 2012

На конференцията Infotech 2012 ТелеГруп представи Cloud Security решения

На конференциятаCebit 2012, ТелеГруп представиCloud Security решение, което дава възможност на бизнес потребителите за сигурна и безопасна защита на мрежите и системите за пренос на данни чрез наемане на различни IT инфраструктури от доставчика на облака. Доставката на облачни услуги по принцип позволява на крайните потребители да спестят множество малки инвестиции в съвременна информационно-комуникационна инфраструктура или в отделни платформи и приложения, които използват. Основното предимство на облачната технология е, че могат да осигурят на корпорациите, както и на малките и средни предприятия качествена, ефективна и надеждна работа и да им спестят всички притеснения относно защитата на личните данни, поддържане на скъпа инфраструктура и ИКТ оборудване за професионалисти и да се съсредоточат върху развитието на собствения си бизнес.

Изследванията на глобално ниво показват тенденция към нарастване броя на крайните потребители, които преминават към облачните услуги, така че към днешна дата, около 40% от всички потребители на IT услуги са преминали към този вид услуга. Причината за разширяването на облака е в значителното увеличаване на производителността, лесното разширяване на технологичните характеристики и краткото време за доставка на IT решенията.

Т. нар. Cloud computing е ефикасен, мащабируем и разходно-ефективен начин за предоставяне на IT услуги, но заради отворения си модел може да доведе до голям брой проблеми със сигурността. Въпреки това, ако използвате централизирана политика на достъп и идентичност, съответните стандарти, тогава нивото на сигурността на мрежата и данните ви се увеличава значително. Cloud computing се предлага като услуга от страна на доставчика на облачни услуги, но за по-високо ниво на сигурност често се използват ресурси и решения, които не са свързани пряко с доставчик на IT услугите. В този сегмент, ТелеГруп, в сътрудничество с водещите световни производители на технологии за сигурност, предлага на клиентите си висококачествена защита на мрежи и данни.

За нуждите на потребителите, ТелеГруп може да извърши всички контроли на сигурността на облака, основаващи се на признати от IT индустрията добри практики. Ако сте готови да преминете към "Облака", с оглед на аспектите на сигурността на ресурсите ви, не се колебайте да се свържете с нашия технически екип на: security@telegroup.rs  и ние ще се радваме да ви предоставим всички решения, които биха отговорили на вашите нужди за желаното ниво на защита.

• Cambium Networks
  • Arris