ТелеГруп на CIRED 2012

четвъртък, 04. 10. 2012

ТелеГруп на CIRED 2012

На VIII конференция, посветена на разпределението на електроенергията  “CIRED 2012”, която се проведе в Сърбия и Черна Гора,  ТелеГруп - водещ регионален доставчик на ИКТ решения, представи приложението NICE SITUATOR за мониторинг на системите за техническа безопасност и управление на критични ситуации. Като оторизиран регионален партньор на израелската компания NICE Systems – световен лидер в тази област, ТелеГруп за първи път демонстрира пред широката публика възможностите и ползите от използването на това софтуерно решение, което, на първо място, дава възможност на бизнес системите да защитят човешките и  материални ресурси и да осигурят непрекъснатост на бизнес процесите. Що се отнася до публичния сектор, това решение би могло значително да подобри общото ниво на обществена безопасност.

NICE SITUATOR спада към групата на PSiM (Physical Security Information Management) приложенията и дава възможност на фирми и институции за управление на критични ситуации, като забавяния в производството на електроенергия, кражби на материални ресурси, пожари, наводнения, големи пътнотранспортни произшествия и др. С този софтуер се прилага нов тип управление на техническите системи за сигурност чрез интегриране на съществуващите системи в единна такава.

Операторът (Controller / Dispatcher) дава ясна информация за текущата ситуация, която се случва в наблюдавания обект, както и конкретен протокол  за управление на новата ситуация. С класическите методи е трудно да се постигне автоматичен контрол на критичните ситуации, но решението, предлагано от ТелеГруп, може да отговори на подобни предизвикателства. Приложението NICE Situator позволява интегриране на повече от 250 системи за техническа защита и различни сензори (видеонаблюдение, контрол на достъпа, защита от пожар, радари, метеорологични станции, откриване изтичане на газ, SCADA системи ...) и техният брой непрекъснато се увеличава, тъй като всеки нов проект носи интеграция с нова система.

Тези решения са подходящи за следните пазарни сегменти: енергетика, транспорт, промишленост, производство, затвори, агенции за национална сигурност, държавни институции и др.

По-долу можете да изтеглите презентация на решението NICE Situator:
NICE Situator - съвременно решение за диспечерските центрове в електроенергетиката

• Cambium Networks
  • Arris